Tips inboedelverzekering

Verzeker je niet voor alles
De belangrijkste verschillen in de verschillende dekkingen vind je waar het gaat om kostbare zaken, zoals juwelen, schilderijen, verzamelingen, audio-video-apparatuur en elektronica. Ben je meer iemand die ‘basic’ leeft, laat deze (luxe) zaken dan achterwegen.

Regelmatig taxeren
Laat je inboedel eens in de 2 jaar taxeren of doe dit zelf op internet door het invullen van den inboedelwaardemeter.

Regionale tarieven
De meeste verzekeraars hanteren regionale tarieven (grote steden het duurst). Let daar dus goed op. In Amsterdam leven is nu eenmaal duurder dan bijvoorbeeld in Groningen.
Vul sowieso altijd de inboedelwaardemeter in.

Preventie
Preventieve maatregelen (vooral inbraakpreventie) kunnen premiekorting opleveren. Verzekeraars geven soms tot 20% korting wanneer je je huis beveiligd volgens politievoorschriften of de voorwaarden van de verzekeraar.

Verzekeren tegen nieuwwaarde
U bent verzekerd tegen nieuwwaarde. Daar zijn de premies op gebaseerd en dat betekent ook dat u recht hebt op een uitkering op basis van nieuwwaarde. Laat u derhalve niet afschepen met minder. Bij diefstal van een fiets uit een schuur met een dagwaarde van minimaal 40 % van een nieuwe fiets, hebt u dus recht op een nieuwe fiets!

Verzekeren bij dezelfde verzekeraar
Sluit uw opstalverzekering en uw inboedelverzekering bij dezelfde verzekeraar. Dat voorkomt eventuele narigheid bij het vaststellen onder welke verzekering iets valt. U wordt niet van de ene naar de andere verzekeraar gestuurd.

Over de auteur

Of kies uit nieuws categorieën