Zes tips bij vermogensbeheer om kritisch te zijn op de kosten

Zes tips bij vermogensbeheer om kritisch te zijn op de kosten

Tip 1: bepaal van te voren hoeveel kosten u wilt betalen voor de dienstverlening vermogensbeheer.

Tip 2: Achterhaal bij uw (potentiële) vermogensbeheerder wat u gemiddeld aan totale kosten  betaalt op jaarbasis. Bereken de directe en indirecte kosten door middels de Total Cost of Ownership.

Tip 3: Vraag wat de totale kosten voor een vergelijkbare cliënt in dezelfde situatie in de afgelopen jaren zijn geweest in verschillende marktomstandigheden (zowel worst als best-case- scenario)

Tip 4: Vergelijk de tarieven met minimaal drie andere vermogensbeheerders of deze kosten marktconform zijn. Vergelijken van vermogensbeheerders kan u kosten besparen.

Tip 5: Bekijk waarom u bepaalde kosten betaalt en op welk moment de kosten worden geïncasseerd en of u het daarmee eens bent. Bij twijfel vraag een onafhankelijk adviseur om met u mee te kijken.

Tip 6: Zorg dat de dienstverlening vermogensbeheer meer oplevert dan dat het u kost. Vergelijk het verwachte bruto rendement met de totale kosten en het bijhorende risico. Het verwachte rendement dient na aftrek van de kosten hoger te zijn dan het mogelijke rendement op een spaarrekening.

Over de auteur

Of kies uit nieuws categorieën