Veranderingen vakantiewetgeving 2012

Op deze pagina tref je de belangrijkste wijzigingen aan betreffende de vakantiewetgeving die in is gegaan op 1 januari 2012. Hier vindt je uitleg van wat er veranderd is. Aan het einde van het artikel staan enkele belangrijke websites vermeld die goede achtergrond informatie geven.

Let op: er is een verschil tussen wettelijke vakantiedagen en niet-wettelijke vakantiedagen. Deze laatste worden door de werkgever als extra toebedeelt vanuit een eigen personeelsbeleid.

Veranderingen vakantiewetgeving

Bij ziekte: de opbouw van de wettelijke vakantiedagen bij ziekte loopt voortaan door zolang een medewerker recht heeft op loon.

Vervaltermijn vakantiedagen: de vervaltermijn van een half jaar na afloop van het kalenderjaar geldt voor de wettelijke vakantiedagen. De wettelijke vakantiedagen die je als werknemer opbouwft vanaf 2012, vervallen zes maanden na afloop van het kalenderjaar waarin de aanspraak erop is ontstaan.

Aantal vakantiedagen: wettelijk is bepaald dat de werknemer vier keer de wekelijkse arbeidsduur aan vakantiedagen krijgt op jaarbasis.

Extra vakantiedagen: de werkgever mag extra vakantiedagen instellen.

Administratie vakantiedagen: de administratie van de wettelijke vakantiedagen is veranderd.

Informatieve websites
Abvakabofnv.nl
Bieden een gratis brochure aan (PDF). Deze is hier te downloaden.
Penoactueel.nl
De regeling uitgelegd qua oude regeling, nieuwe regeling en de uitzonderingen. Bekijk deze website.
Elsevierfiscaal.nl
Heldere uitleg van de veranderingen. Klik hier.

 

 

Over de auteur

Of kies uit nieuws categorieën