Leaseauto en ontwikkelingen

De leaseauto is een onderwerp dat de laatste jaren onderhevig is aan allerlei aanpassen en verdiepingen. Oorzaken zijn onder andere bezuinigingen en goedkopere, zuinige auto’s en bijzondere afwijkingen qua berekening van de fiscale bijstelling. De tijd van de tankpas en gratis, onbeperkt autorijden zijn al lang voorbij.

Leaseauto
Een leaseauto is een auto die door uw werkgever aangeboden wordt omdat uw functie verlangt dat er een auto van de zaak wordt gereden. Uw betaalt als werknemer een jaarlijkse bijtelling over de cataloguswaarde van de auto. U hoeft niet te betalen voor schade, verzekeringen en tankkosten.

CO 2 -normen
Een belangrijk onderwerp is tegenwoordig de uitstoot van de auto. Dit bepaalt mede uw bijtelling. Over het algemeen geldt; hoe minder CO 2 uitstoot, hoe minder bijtelling.

Waar vind ik goede informatie over de leaseauto?
Natuurlijk in eerste instantie op de website van de Belastingdienst. Daar staan uw verplichtingen uitgeschreven. Maar net zo belangrijk zijn de ontwikkelingen omtrent de leaseauto zoals rittenregistratie, leaseregelingen en belastingen. Ook kunt u hier via het forum vragen stellen en antwoorden vinden over deze onderwerpen. Een actieve website waardoor altijd geïnformeerd bent over de laatste stand van zaken. U treft actueel nieuws aan over deze onderwerpen op de website van Vereniging auto van de zaak.

Wat veranderd er voor 2013?
Feitelijk veranderen alleen CO2 normen van de lage bijtellingscategorieën. De afschaffing van de onbelaste kilometervergoeding is van de baan. Hier zouden alle woon-werk kilometers als privé aangemerkt gaan worden.

 

Over de auteur

Of kies uit nieuws categorieën