Mogelijke fusie Mazars en Weiser in VS?De Financial Times meldt vandaag dat de Mazars Group in vergevorderde besprekingen is met het Amerikaanse accountantskantoor Weiser LLP om te fuseren. Naar verwachting wordt de deal in het eerste kwartaal van dit jaar afgerond. Weiser is één van de grootste accountantskantoren in de Amerikaanse regio noord-oost. De krant ziet in de onderhandelingen tussen Mazars en Weiser een aanwijzing dat de accountancybranche zich weer gaat richten op het ontwikkelen van grote internationale praktijken.

Mocht de fusie tussen Mazars en Weiser doorgaan, dan ontstaat er een accountantskantoor met rond de 1,3 miljard dollar aan jaarlijkse inkomsten. Daarmee zou het de op vijf na grootste accountancyfirma in de VS worden.

Volgens de Britse zakenkrant is er sprake van een trendbreuk en gaan accountantskantoren weer internationaler worden. ‘The merger is part of a growing trend in which accountancy firms expand or promote their international networks. It is a move that contrasts to the drive to ring-fence national partnerships and promote their businesses as national practices following the Enron accounting scandal in 2001, which brought down the Andersen global accounting firm,’ aldus de Financial Times. Lees verder.

Bron: Financial Times

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën