Interim fiscalist Utrecht – Amsterdam [CV]Beschrijving interim fiscalist
Onze interim kandidaat is een pragmatisch ingestelde fiscaal-jurist. Hij heeft meer dan 10 jaar praktijkervaring als generalist bij verschillende accountantskantoren. Daar ligt zijn pragmatische werkwijze in besloten. Door deze werkervaring begrijpt hij namelijk dat een cliënt praktisch geadviseerd wilt worden.  Hij begrijpt de taal van de ondernemer niet alleen door zijn eigen ervaring als zelfstandig ondernemer maar ook door het feit dat hij is opgegroeid in een ondernemersnest. In de omgang met cliënten toont hij zich integer en betrokken. Hij kan goed analyseren en daardoor snel tot de kern van de vraagstelling doordringen, werkt zelfstandig en is klantgericht.  Hij denkt in termen van oplossingen.  Onze kandidaat is verder nog cijfermatig en administratief goed onderlegd en kan daardoor ook werkzaam zijn op het grensvlak van accountancy en fiscaliteit.

Ervaring en aandachtsgebieden

  • Fiscale advieswerkzaamheden op het gebied van o.a. etikettering, winst uit onderneming,  ter beschikkingsstellingsregeling, eigen woning, btw vraagstukken, bedrijfsfusie, aandelenfusie,  (ruzie)splitsing, aflossen/herfinancieren hypotheek, bedrijfsoverdracht, bedrijfsstructuren, formeel belastingrecht.
  • Samenstellen (complexere) aangiften: vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting (winst, particulieren en emigratie/immigratie) omzetbelasting,  dividendbelasting.
  • Estate planning: met name signaleringsfunctie op het terrein van huwelijkse voorwaarden en testamenten.
  • Vaktechnische overleggen verzorgen o.a. jurisprudentie, praktijkcasus.
  • Vaktechnische instructies collega’s onderdeel hiervan maakt ook uit het beoordelen van aangiften welke door collega’s zijn opgesteld en fiscale beoordeling van jaarrekeningen.
  • Beoordelen juridische contracten zoals arbeidsovereenkomsten, rekening-courant overeenkomsten, managementovereenkomsten e.d.
  • Inboeken van administraties en verwerken tot jaarrekeningen. Werkervaring met Snelstart.
  • Een uitstekende beheersing van de Duitse taal.

Opleidingen
HEAO Fiscale economie

Fiscaal Recht
Regio
Zeeland, Zuid-Holland, Amsterdam, Utrecht, Arnhem, Nijmegen, Venlo en Noord-Brabant

 

Uren
nader over een te komen
Uurtarief
Tussen de € 35 en € 90.

 

Interimmer:

20021009

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën