Zet je hypotheek nu nog om!Heb je een koopwoning? Dan is het je zeker niet ontgaan dat het rondom hypotheken niet stil staat. Vanaf volgend jaar kun je alleen hypotheekrenteaftrek krijgen als je de hypotheek volledig en annuïtair aflost. Dit geldt overigens alleen als je een nieuwe hypotheek afsluit. Veel mensen willen nu hun aflossingsvrije hypotheek omzetten in een spaarhypotheek, maar waarom?

Met een spaarhypotheek bouw je een kapitaal op door middel van een maandelijks te betalen bedrag. Met dit bedrag kun je na 30 jaar in principe je hypotheek aflossen. Heb je een volledig aflossingsvrije hypotheek dan kan dat een risico zijn, omdat je met deze hypotheek geen kapitaal opbouwt en eerder met een restschuld blijft zitten. Wil je niet met een restschuld blijven zitten en wil je meer zekerheid dan kun je jouw aflossingsvrije hypotheek tot 1 januari 2013 omzetten in een spaarhypotheek. Vanwege de grote drukte heeft minister Blok van Wonen en Rijksdienst echter besloten om je meer tijd te geven voor het omzetten van jouw bestaande hypotheek. Je hebt nu tot 1 april 2013 om je bestaande hypotheek om te zetten in een spaarhypotheek.

Tarief in jaarlijkse stappen omlaag

Naast de eis van aflossing wordt het maximale aftrektarief van 52% vanaf 1 januari 2014 in jaarlijkse stappen van 0,5% verlaagd. Het maximale aftrekpercentage in 2014 wordt dan 51,5% en in 2015 51%. De bedoeling is dat de maximale hypotheekrenteaftrek in 28 stappen verlaagd wordt naar 38%.

Bron: Rendement Uitgeverij

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën