ZBo wil 6% btw voor elke zzp’erFNV Zelfstandigen Bouw vraagt minister De Jager van Financiën om wettelijk te regelen dat zzp’ers 6% btw over hun werkzaamheden kunnen rekenen. “Dat verlaagt de kosten van arbeid, iets dat dit kabinet nastreeft”, zegt voorzitter Charles Verhoef van FNV ZBo.

Verhoef reageert op een plannetje van het CDA, dat zzp’ers die in de bijstand dreigen te raken, aan werk wil helpen. Hoe, dat weet het CDA nog niet. Verhoef: “Het afgelopen jaar heeft het lage btw-tarief op onderhoudswerk in de bouw veel zzp’ers aan opdrachten geholpen. Toch schaft het CDA die maatregel per 1 oktober af. Maar ligt het juist niet voor de hand om op alle werkzaamheden van zzp’ers niet meer dan 6% te heffen?”

Eerder al wees ZBo erop dat de consument bij een laag btw-tarief minder snel in de verleiding komt om werk zwart te laten doen. Ook dat komt de schatkist ten goede. Verhoef: “Voor arbeidsintensief werk als kappers, schoenmakers, schilders en fietsenmakers geldt het lage btw-tarief al langer. Het creëert daar werk, werk dat anders niet gedaan zou worden. Maar het is aan een tegelzetter of ICT’er niet uit te leggen dat zijn werk niet arbeidsintensief is en er daarom 19% btw overheen moet.” Bron: FNV Zelfstandigen Bouw.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën