Winterbanden horen standaard in de autoregeling25% van de berijders gaat de winter in zonder winterbanden. Meer dan 20% moet de winterbanden uit eigen zak betalen. VAVDZ vindt dat winterbanden een vast onderdeel moeten zijn van de autoregeling, bijvoorbeeld door deze onderdeel uit te laten maken van het normleasebedrag.

Van alle berijders gaat 25% de winter in zonder winterbanden. De grootste reden om geen winterbanden te monteren is dat dit door de werkgever niet gefaciliteerd wordt. Van alle berijders geeft 51% aan dat zij tegenwerking ervaren bij hun werkgever als de vraag om winterbanden gesteld wordt. Bijna 21% van de berijders die wel winterbanden hebben onder de auto van de zaak, betalen deze uit eigen zak.

De Vereniging Auto van de Zaak (VAVDZ) heeft onder haar leden een onderzoek gehouden. De 521 respondenten reageerden via de site www.vavdz.nl op verschillende stellingen met betrekking tot het gebruik van winterbanden.

VAVDZ is een groot voorstander van het gebruik van winterbanden. “Winterbanden zijn veel veiliger en de kosten vallen relatief mee. De zomerbanden slijten immers niet als de winterbanden gebruikt worden. Verder is het welzijn en de veiligheid van het personeel veel belangrijker dan een paar euro besparen op winterbanden”, aldus voorzitter Martin Huisman

De vereniging vindt dat werkgevers vanuit hun zorgplicht de winterbanden voor hun rekening moeten nemen. Op zijn minst moet het op aangeven van de berijder in een regeling makkelijk gemaakt worden en gestimuleerd worden. Het niet toestaan van winterbanden door werkgevers vindt VAVDZ onverantwoord.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën