Wijziging Wet Kinderopvang naar Tweede KamerGastouders mogen op meer dan één woonadres kinderopvang aanbieden en de terugbetalingsplicht kinderopvangtoeslag 2010 wordt deels geschrapt. Dit staat in een wetsvoorstel dat minister Kamp vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De wijzigingen zijn eerder al door de minister aangekondigd nadat de Tweede Kamer hierover twee moties had aangenomen.

Het wetsvoorstel maakt het met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2010 mogelijk dat gastouders kinderopvang aanbieden op meerdere adressen. Dit kan bijvoorbeeld het woonadres van de gastouder zelf zijn, maar ook één of meer woonadressen van vraagouders. De overige eisen aan gastouders blijven ongewijzigd.

Doordat niet alle gastouders tijdig in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) zijn opgenomen, geldt de eis dat gastouders opgenomen moeten zijn in het LRK niet bij het vaststellen van de definitieve kinderopvangtoeslag over 2010. Andere eisen die aan gastouders worden gesteld, die niet met de opname in het LRK Bron: SZW

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën