Werkgevers weigeren winterbanden te vergoedenMeer dan 20% van de zakelijke rijders betaalt de winterbanden uit eigen zak. Werkgevers weigeren om voor hun werknemers faciliteiten te treffen om het monteren van winterbanden mogelijk te maken. VAVDZ vindt dat winterbanden een vast onderdeel moeten zijn van de autoregeling, bijvoorbeeld door dit onderdeel uit te laten maken van het normleasebedrag.

Met de komst van het eerste sneeuwfront laait de discussie over winterbanden onder zakelijke rijders weer op. Uit online onderzoek van VAVDZ blijkt dat net als vorig jaar 25% van de berijders de winter in gaat zonder winterbanden. Van alle berijders geeft 55% aan dat zij tegenwerking ervaren bij hun werkgever als de vraag om winterbanden gesteld wordt. Vorig jaar was dit nog 51%.  22% van de berijders die wel winterbanden hebben onder de auto van de zaak, betaalt deze uit eigen zak.

De Vereniging Auto Van De Zaak (VAVDZ) heeft onder haar leden een onderzoek gehouden. Er reageerden 659 respondenten via de site www.vavdz.nl op verschillende stellingen met betrekking tot het gebruik van winterbanden.

De Vereniging vindt dat werkgevers vanuit hun zorgplicht de winterbanden voor hun rekening moeten nemen. Op zijn minst moet het op aangeven van de berijder in een regeling makkelijk gemaakt worden en gestimuleerd worden. Het niet toestaan van winterbanden door werkgevers vindt VAVDZ onverantwoord.

VAVDZ is een voorstander van het gebruik van winterbanden. “Winterbanden zijn prettig in winterse omstandigheden en op aspecten die met veiligheid te maken hebben, mag je niet besparen.” aldus voorzitter Martin Huisman.

Bron: Vereniging Auto van de Zaak

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën