Werkgevers verwelkomen plan Kamp voor doorwerken na 65Minister Henk Kamp wil doorwerken na 65 jaar makkelijker maken voor 65-plussers en werkgevers. De minster van Sociale Zaken wil dat werkgevers gepensioneerden vaker opeenvolgende en tijdelijke arbeidscontracten mogen aanbieden.

MKB-Nederland verwelkomt de plannen van Kamp. Het kan, volgens de ondernemersorganisatie, de arbeidsparticipatie van ouderen ten goede komen.

Een tijdelijk contract mag nu nog maar twee keer worden verlengd, waarna een werknemer een vast contract moet krijgen. Kamp wil deze regeling versoepelen, omdat hij constateert dat werkgevers hierin terughoudend zijn. En dat gaat ten koste van de banen van oudere werknemers. Dat meldt het FD vandaag.
In de plannen van Kamp, die hij begin 2012 naar de Kamer stuurt, staat ook dat werkgevers zieke 65-plussers niet twee jaar lang hoeven door te betalen. Ook zijn zij niet verplicht om hen een re-integratietraject aan te bieden. Voor werknemers jonger dan 65 jaar blijft de huidige wetgeving van toepassing.
Volgens MKB-Nederland wordt de arbeidsparticipatie van 65-plussers zo gestimuleerd. Werkgevers kunnen dan makkelijker gebruik blijven maken van de kennis en ervaring van oudere werknemers. Bron: www.mkb.nl.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën