Weekers vereenvoudigt berekening toeslagen voor nabestaandenStaatssecretaris Weekers van Financiën vereenvoudigt de berekening van het recht op toeslag voor mensen waarvan de partner is overleden.

Tot nu toe werd het inkomen van de overleden partner volgens de wet omgerekend tot een jaarinkomen en samen met het inkomen van de achterblijvende partner gebruikt om het recht op huur- of zorgtoeslag te berekenen. Dit betekende jaarlijks voor  zo’n 21.000 achterblijvende partners dat er teveel ontvangen toeslag moest worden terugbetaald.

Weekers zal deze onredelijke uitwerking van de wet repareren in het Belastingplan 2012.  Vooruitlopend hierop heeft de staatssecretaris de Belastingdienst opdracht gegeven om het zogenoemde herleiden van het inkomen bij overlijden,  voortaan achterwege te laten in situaties waarin sprake is van een achterblijvende partner. De maatregel past tevens in zijn streven om het toeslagenstelsel te vereenvoudigen. “Nu is voor eens en altijd geregeld dat nabestaanden niet meer worden lastiggevallen met deze onredelijk uitwerkende regel,” aldus de staatssecretaris. Bron: Rijksoverheid.nl

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën