“Voorstellen Europese belastingwetgeving voer voor juristen”De voorstellen van de Europese Commissie om belastingontwijking aan te pakken, zitten vol met ruim geformuleerde en dus vage wetgeving. Dat zei Europarlementariër Cora van Nieuwenhuizen (VVD) zojuist in het Europees Parlement in Straatsburg, tijdens de behandeling van deze voorstellen.

“Met deze belastingvoorstellen willen we belastingontwijking en agressieve taxplanning aanpakken, maar nu lijkt het erop dat er vooral banen worden gecreëerd voor juristen. De vage formuleringen in het pakket, waardoor het onduidelijk is welk land waarover belasting mag heffen, zal vaak een gang naar de rechter veroorzaken en mogelijk ook weer nieuwe ontsnappingsroutes creëren,” voorspelt Van Nieuwenhuizen.

Ook het feit dat er vooraf niet is getoetst hoe deze voorstellen in de praktijk precies zullen uitwerken, vindt Van Nieuwenhuizen onverstandig. “Het uitblijven van een gedegen ‘impact assessment’ staat bovendien haaks op de ‘Betere Regelgeving’ agenda van Eurocommissaris Frans Timmermans.”

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën