Voorkom een bedrijfsbezoek van de Belastingdienst voor bijtelling privégebruik autoDe Belastingdienst heeft aangekondigd dat zij het toezicht op de bijtelling privégebruik auto gaat uitbreiden. De Belastingdienst gaat de juiste verwerking van de bijtelling in de loonadministratie controleren. Zij gaan geautomatiseerd relaties leggen tussen de aanwezige auto’s in een onderneming en de verwerking van de auto’s in de loonadministratie. Wanneer er verschillen worden geconstateerd volgt er waarschijnlijk een bedrijfsbezoek.

Het is daarom belangrijk dat wijzigingen in het wagenpark van een onderneming of wijziging in bestuurders van auto’s tijdig worden verwerkt in de loonadministratie. Verder dienen werknemers met een verklaring geen privégebruik auto, bij wijziging van de auto het nieuwe kenteken zo snel mogelijk door te geven aan de Belastingdienst.

Wij verzoeken u extra aandacht te schenken aan privégebruik van auto’s en uw loonadministrateur tijdig te informeren over wijzigingen. Met een juiste en actuele verwerking van de bijtelling privégebruik auto in de loonadministratie kan een bedrijfsbezoek van de Belastingdienst worden voorkomen. Bron: Berk.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën