Voorafingevulde belastingformulier populairDe Belastingaangifte is volgens het ministerie van Financiën soepel verlopen. Meer dan 2,5 miljoen mensen maakten gebruik van het voorafingevulde formulier.

In totaal hebben ruim 7 miljoen mensen voor 1 april hun aangifte bij de Belastingdienst ingediend. Zij ontvangen voor 1 juli bericht en – in de meeste gevallen – een belastingteruggaaf. Een meerderheid van de aangevers kiest voor de digitale aangifte: het aantal papieren aangiften dat de fiscus ontving, is teruggelopen tot 350.000.
Minister Jan Kees de Jager van Financiën wil dat in de voorafingevulde aangifte over 2011 ook de bank- en spaargegevens worden opgenomen. De voorafingevulde aangifte was dit jaar al uitgebreid met gegevens van meerdere heffingskortingen, zoals de ouder- en ouderenkorting en de inkomensafhankelijke combinatiekorting, de WOZ-gegevens van de eigen woning en van een al ontvangen voorlopige teruggaaf.

BelastingTelefoon

Meer dan 100.000 bellers per dag kreeg de BelastingTelefoon te verwerken. Tussen januari en eind maart kwamen er 4,6 miljoen telefoontjes binnen; ruim een derde van het jaarlijkse totaal. Bellers wilden vooral weten in welke gevallen giften aan goede doelen aftrekbaar zijn en of de Belastingdienst de aangifte al had binnen had gekregen.

Hulp bij aangifte

De Belastingdienst heeft de afgelopen maanden samen met de vak- en ouderenbonden naar schatting zo’n 665.000 mensen geholpen met het invullen van de aangifte. Dat gebeurde onder andere op gemeentehuizen, bij ouderencentra en buurthuizen. Naar schatting een miljoen ondernemers en particulieren laten de aangifte door een belastingadviseur invullen. Om de werkzaamheden over het hele jaar te kunnen spreiden, vragen zij in de meeste gevallen uitstel aan.

Bron: ministerie van Financiën

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën