Vooraf Ingevulde Aangifte beschikbaarDe Vooraf Ingevulde Aangifte is weer beschikbaar. De Belastingdienst vult veel gegevens zoals naam, adres, woonplaats, loon of studiefinanciering en de WOZ-waarde van een koopwoning alvast in. Daarna hoeven mensen alleen nog te controleren, aanvullen of verbeteren waar het nodig is.

Vorig jaar hebben ruim 2 miljoen mensen hun beschikbare gegevens gedownload. De Vooraf Ingevulde Aangifte was toen nog een proef.  In totaal moeten circa 9 miljoen mensen weer aangifte inkomstenbelasting over het jaar 2009 doen. Wie voor 1 april de aangifte indient, krijgt voor 1 juli bericht.

BelastingTelefoon
Voor de BelastingTelefoon is maart de drukste periode van het jaar. Het aantal telefoontjes kan dan oplopen tot meer dan 100.000 per dag. Jaarlijks worden er in totaal ruim 16 miljoen vragen aan de BelastingTelefoon gesteld. Meer dan 35 % daarvan komt tijdens de aangifteperiode binnen. De meeste vragen gaan over de status van de aangifte en het downloaden van informatie. Bekijk de videoboodschap van minister De Jager over de Vooraf Ingevulde Aangifte. Meer informatie over de aangifte 2009 is te vinden op www.belastingdienst.nl/aangifte. Bron:MinFin.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën