Verontrustende geluiden bij de grotere accountants- en belastingadvieskantorenDat de grotere accountants- en belastingadvieskantoren te kampen hebben met problemen door de economische crisis is allang duidelijk. Jaarcontracten worden niet verlengd en op bepaalde vestigingen vertrekken ook vaste medewerkers en zelfs partners. Te weinig werk is het geluid.

De kleinere kantoren blijven over het algemeen stabiel; het werkaanbod blijft op peil en hier en daar hoor je geluiden dat het aantal klanten zelfs toeneemt. Veelal ex-Big Four klanten die een gunstiger tarief zoeken. Het ‘uren-wegschrijf-systeem’ wordt meedogenloos afgestraft; de klant pikt het niet langer.

Maar hoe zit het met het middensegment aan kantoren? Die vanaf 150 medewerkers tot aan de Big Four? Het lijkt dat die verlaat last krijgen van dit Big Four effect. Ook daar horen we geluiden van vertrekkend personeel en zelfs ontslagen. Al snel met je de effecten van dit soort geluiden als de weken erna de cv’s binnenstromen.

Het is de vraag of januari 2010 eruit gaat zien. Blijft de krimp dan aanhouden of niet?

Reacties

1 reactie to “Verontrustende geluiden bij de grotere accountants- en belastingadvieskantoren”

Trackbacks

Lees wat andere bezoekers melden over dit artikel!
  1. Verontrustende geluiden bij de grotere accountants- en belastingadvieskantoren | FISCALIO.nl – vacature fiscalist en (fiscaal vernieuwend) nieuws — Werkinfo says:

    […] Dat de grotere accountants- en belastingadvieskantoren te kampen hebben met problemen door de economische crisis is allang duidelijk. Jaarcontracten worden niet verlengd en op bepaalde vestigingen vertrekken ook vaste medewerkers en zelfs partners. Te weinig werk is het geluid. Lees het originele artikel […]Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën