Verlaging BTW tarief verbouwingWilt u graag verbouwen? Dan is dit het moment! Dankzij Jan Kees de Jager wordt de BTW voor een verbouwing of herstelwerkzaamheden verlaagt. Bovendien heeft De Jager in samenspraak met de minister voor Wonen, Wijken en Integratie, Eimert van Middelkoop, besloten de verhoging van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) met een jaar te verlengen.

Verlaging BTW tarief
Lager btw-tarief: Voor renovatie en herstel van een woning die minimaal twee jaar oud is, geldt tussen 1 oktober 2010 en 1 juli 2011 een verlaagd btw-tarief van 6% (in plaats van 19%). Dit lage btw- tarief is van toepassing op arbeidsloon, niet op materialen.

De vereniging Eigen Huis raadt personen aan zich te baseren op de aannemerssom, dat wil zeggen: puur het bedrag dat men denkt kwijt te zijn aan materiaal en arbeidsuren. Dus exclusief BTW. U kunt dan beter zelf de BTW berekenen en zo dus bekijken wat het u scheelt. Bereken de BTW dan alleen over het arbeidsloon. Zo weet u zeker dat dit lage BTW tarief aan u ten goede komt en niet aan de aannemer.

Om ervoor te zorgen dat consumenten optimaal profiteren van het lage btw-tarief heeft minister De Jager vooraf overleg gevoerd met Bouwend Nederland, MKB-Nederland en VNO-NCW. Deze organisaties gaan zich ervoor inzetten dat hun leden het voordeel doorberekenen aan de klant. Het lage btw-tarief geldt exact negen maanden en gaat in op 1 oktober 2010. Dat betekent dat huizenbezitters eventueel ook het spaarloon – dat half september vrij valt – kunnen inzetten voor een verbouwing.

Reacties

2 Reacties to “Verlaging BTW tarief verbouwing”
  1. C.h. de Boo says:

    Mijn buren maken bezwaar tegen mijn verbouwingsplan. Het thans verlaagde btw tarief zou mij een voordeel van ca 18000 euro opleveren.

    Kan ik mijn buren aansprakelijk stellen voor dit bedrag (indien deze btw regeling t.t.v. de uitspraak niet meer zou gelden), of voor de wettelijke rente over dit bedrag (renteverlies door het gedwongen uitstel van mijn verbouwing) indien de rechter hun bezwaar ongegrond uiteindelijk verklaart?

  2. kurt says:

    Nou c.h. de Boo, dan heb je omgerekend bij een arbeidsloon van 50euro per uur grofweg 2500uren werk.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën