Verlaging BTW biedt kansen Zaanse huiseigenarenEen nieuwe fundering is nu beter bereikbaar voor veel woningeigenaren. Dat zegt de gemeente Zaanstad nadat demissionair minister De Jager van financiën heeft aangekondigd het BTW tarief op renovatie- en herstelwerkzaamheden van woningen te verlagen van 19 procent naar zes procent. De minister wil met deze en andere maatregelen de woningmarkt een impuls geven. De BTW verlaging geldt ook voor het herfunderen van een woning.

In Zaanstad zijn er ruim 10.000 woningen in particulier bezit met een fundering van grenenhouten palen. Deze palen moeten ooit eens vervangen worden. In Zaanstad zijn de palen van schatting 3000 woningen binnen enkele jaren aan vervanging toe is. De maatregel van minister De Jager kan de kosten van een nieuwe fundering aanzienlijk verlagen.

Wethouder Jeroen Olthof: ,,Met deze fiscale maatregel maak je het herfunderen van hun huis voor veel Zaankanters financieel beter bereikbaar. Een BTW korting van 13% op het loonkostendeel van een nieuwe fundering scheelt toch al gauw enkele duizenden euro’s.” 

Bron: Noordhollands Dagblad.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën