Vereenvoudigde regelgeving facturerenDe EU-ministerraad is akkoord gegaan met een aanpassing van de btw-richtlijn in verband met vereenvoudigde regelgeving voor facturering en in het bijzonder elektronische facturering. Dit meldt PwC.
Een van de wijzigingen houdt in dat de belastingdiensten van de lidstaten elektronische facturen onder dezelfde voorwaarden moeten accepteren als papieren facturen en dat wettelijke belemmeringen voor de uitgifte en opslag van elektronische facturen moeten worden weggenomen. 

De aanpassing bevat ook maatregelen die voor belastingdiensten tot zekerheid strekken dat de verschuldigde btw is betaald en maatregelen om btw-fraude te bestrijden. Een aanpassing betreft de reikwijdte van het kasstelsel dat de lidstaten mogen toepassen. Volgens de richtlijn mag een lidstaat het kasstelsel optioneel toepassen aan de aftrekzijde, dat wil zeggen dat een btw-ondernemer in voorkomende gevallen btw pas in aftrek kan brengen bij betalingen aan leveranciers en niet al op het moment van ontvangen van de factuur. 

De lidstaten moeten uiterlijk 31 december 2012 de aanpassingen in hun wetgeving hebben doorgevoerd. Op 1 januari 2013 treden de aanpassingen in werking. Bron: PWC

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën