Verbreding binnen de fiscale praktijk Als recruiter fiscaal zie ik de laatste maanden een toenemende vraag van onze opdrachtgevers naar fiscalisten die naast de algemene praktijk ook ervaring meebrengen op breder fiscaal terrein. Bij de grotere kantoren zoals BDO en Deloitte worden deze dan verzorgd door echte specialisten op hun vakgebied en zijn dan; Estate Planner of Financiële Planner.

De omvang van het kantoor maakt natuurlijk ook dat er voldoende werk is voor een of zelfs meerdere specialisten. Bij de kleinere kantoren is er niet voldoende werk (of omzet) om een specialist fulltime ‘bezig te houden’. Daarom wordt er nu gezocht/gevraagd naar fiscalisten die een breder kennisgebied hebben. Algemene fiscale ervaring alsmede een of meerdere specialismen.

Zo heb ik onlangs twee vacatures binnengekregen waarbij de inhoudelijke werkzaamheden voor 60% bestaan uit Estate Planning en Financiële Planning. Naast het reguliere werk! En dat is wel een kentering.

Trend
Het is een trend die past binnen de verandering van het businessmodel bij vrijwel alle accountants- en belastingadvieskantoren. Advisering is waar het geld mee wordt verdiend. In het verlengde daarvan past ook dat kantoren goed kijken naar welke ‘adviesterreinen’ er nog onbelicht zijn gebleven. Heel langzaam horen wij weer geluiden dat er over enkele jaren alleen nog maar kantoren overblijven die op en top zijn geautomatiseerd en met het model van de jaren 90 one-stop-shop ‘alles’ aanbieden: accountancy – fiscaal – juridisch – IT – personeel en organisatie.

Ik heb het vermoeden dat deze trend blijft doorzetten, juist omdat het zo aansluit op de verandering van het businessmodel. Op naar advisering!

(onder andere gepubliceerd op Taxence.nl).

Natuurlijk ben ik altijd benieuwd naar ervaringen van fiscalisten. Reacties of aanvullingen zijn altijd welkom (martijn@groep88.nl).

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën