Vakbonden willen een eenvoudiger belastingstelsel



Vakbond CNV en ouderenbond PCOB pleiten voor een eenvoudiger belastingstelsel in Nederland omdat men vindt het dat het systeem onnavolgbaar is voor de burger.Het huidige systeem is volgens het CNV en de PCOB de afgelopen tien jaar ‘vervuild’ met allerhande heffingen, toeslagen en kortingen. Hierdoor is het stelsel voor de gemiddelde Nederlander nog onbegrijpelijker geworden.

Omdat het CNV ieder jaar leden helpt het invullen van bijvoorbeeld belastingformulieren heeft men een goed beeld hoe de leden kijken naar de wetgeving; men snapt er weinig meer van en overziet de gevolgen ook niet meer. Met andere woorden, men is het overzicht compleet kwijt.

Hierdoor krijgen ze vaak niet de toeslagen waar ze recht op hebben, of moeten ze juist onverwachts geld bijbetalen. ‘Burgers hebben het gevoel dat het systeem niet meer eerlijk is en ze er in inkomen op achteruit gaan’, aldus de bonden in een gezamenlijke verklaring die u hier kunt lezen.

De brief is naar de Tweede Kamer gestuurd en men pleit  voor een aantal maatregelen, waaronder een betere dienstverlening van de belastingkantoren en vereenvoudiging van een aantal regels omtrent toeslagen, aftrekposten en kortingen.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën