Uitreiking Zeker-OnLine-keurmerken!Stichting Zeker-OnLine, reikt op 26 september 2014 de eerste Zeker-OnLine-keurmerken uit aan leveranciers van online administratieve diensten. Peter Veld, directeur-generaal van de Belastingdienst, overhandigt de keurmerken aan een aantal leveranciers van online boekhoudpakketten. Deze feestelijke gelegenheid vindt plaats bij de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) in Amsterdam.

Het keurmerk en de Stichting Zeker-OnLine zijn het resultaat van een nauwe samenwerking van accountants, ECP | Platform voor de Informatiesamenleving, de Belastingdienst en een aantal leveranciers van online boekhoudpakketten. Het doel is de ondernemer meer zekerheid te bieden over de veiligheid en betrouwbaarheid van online boekhoudpakketten in de cloud. Ook andere belanghebbenden, zoals accountants en administratiekantoren, de Belastingdienst en banken, hebben baat bij meer zekerheid. Gezien het recente incident met iCloud is zekerheid voor bedrijfgevoelige informatie als boekhoudgegevens in de cloud cruciaal.

Het Keurmerk beoogt dus de continuïteit van de dienstverlening in de cloud en security te kunnen garanderen. De keurmerkeisen bestrijken een breed terrein zoals veiligheid, betrouwbaarheid, functionaliteit, uitwisselbaarheid van gegevens en juridische aspecten als privacy en continuïteit.

Leveranciers van online administratieve diensten, Asperion, Reeleezee en Twinfield, hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om aan te tonen dat zij aan deze hoge kwaliteitseisen van het Keurmerk Zeker-OnLine voldoen.

Deelnemer worden van het keurmerk?
Organisaties kunnen tot 26 september nog deelnemer worden van de stichting. De aanmelding hiervoor verloopt via www.zeker-online.nl.

Programma
14:30               Ontvangst – inloop met koffie

15:00               Welkom en introductie sprekers – Bert Tuinsma RA (voorzitter Stichting Zeker-OnLine)

15:10               Welkom – Anne-Marike van Arkel (algemeen directeur NBA)

15:15               Actualiteiten en de cloud – Jan Pasmooij RE RA RO (adviseur ICT en accountancy)

15:35               Toegevoegde waarde 3402 audits – Tom Vreeburg RE RA (lid Bestuur NOREA)

16:00               Keurmerk uitreiking – Peter Veld (directeur-generaal Belastingdienst) en Bert Tuinsma

16:30               Afsluiting – journalist Brenno de Winter

16.45               Borrel

Locatie
De uitreiking vindt plaats op vrijdag 26 september bij NBA, Antonio Vivaldistraat 2, 1083 HP Amsterdam

Hoor graag of je hierbij kunt zijn?

Bijgaand tref je ook een verslag van de laatste bijeenkomst van de Stichting Zeker-OnLine.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën