Uitkeringen lijfrente verschillen fors per verzekeraar/bank: consument de dupeUit een analyse van vergelijkingssite Independer.nl blijkt dat de lijfrenteuitkeringen bij 22 banken en verzekeraars extreem grote verschillen tonen. Dit betekent dat de consument soms wel tienduizenden euro’s slechter uit kan zijn bij zijn eigen bank of verzekeraar dan wanneer hij bij een andere aanbieder de lijfrente onderbrengt. Zo krijgt bijvoorbeeld een alleenstaande man van 64 jaar met een lijfrente van 150.000 euro na 30 jaar bij ABN AMRO Levensverzekeringen ruim 24.000 euro meer uitgekeerd dan wanneer hij exact dezelfde lijfrente had ondergebracht bij Allianz. Elke consument kan op www.independer.nl direct de meeste lijfrenteuitkeringen vinden en in een paar simpele stappen met elkaar vergelijken.

Elsemiek Meijs, Business Unit Manager Leven bij Independer.nl: ’De reden waarom weinig mensen lijfrenteuitkeringen vergelijken is dat al voordat het lijfrentekapitaal vrijkomt, de bank of verzekeraar waar het kapitaal is opgebouwd met een voorstel komt om het bedrag om te zetten in periodieke uitkeringen. In veel gevallen biedt deze aanbieder niet de hoogste uitkeringen voor het lijfrentekapitaal. Veel mensen weten niet dat er ook een mogelijkheid bestaat om de lijfrente ergens anders af te sluiten. Het levert de consument echt heel veel op om de verschillende uitkeringen te vergelijken’.

Gehuwden zouden niet alleen moeten kijken naar de aanbiedingen van verzekeraars. Banksparen is voor hen ook interessant, omdat na overlijden de resterende waarde aan de nabestaanden wordt uitgekeerd. Als de lijfrente-uitkering in een verzekering wordt ondergebracht, is dit alleen mogelijk als hiervoor een aanvullende (partner)verzekering wordt afgesloten. Omdat deze aanvulling niet gratis is, levert banksparen voor gehuwden vaak meer op dan een lijfrenteverzekering. Vooral als zij de wens hebben om na overlijden van één van hen de uitkering door te laten lopen.

Independer.nl pleit al jaren voor het vergelijken van vrijkomende lijfrentekapitalen. Deze analyse toont aan dat shoppen met grote bedragen heel veel extra pensioen kan opleveren. Sinds deze week heeft Independer.nl voor het eerst bancaire lijfrenteuitkeringen aan haar vergelijking toegevoegd. Independer.nl heeft hiermee de enige vergelijking waarin lijfrenteuitkeringen op basis van verzekering en bancair direct met elkaar worden vergeleken. In de komende weken zullen er meer bancaire aanbieders volgen. De bancaire producten kunnen op dit moment nog niet via Independer.nl worden afgesloten.

Bekijk het onderzoek naar verschillen in premies.

Bron: www.independer.nl

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën