Twitter en LinkedIn in opmars onder fiscalistenTot mijn vreugde zie ik een opmars in het gebruik van Twitter en LinkedIn onder Fiscalisten. En het betreft niet een specifieke leeftijdscategorie, nee, ‘jongeren’ en de ‘oudere generatie’ doen beide mee. Dit wel ‘tussen haakjes’, want wie is er tegenwoordig niet ‘jong, oud’?

Gemiddeld meldt zich 1 fiscalist per dag aan voor de nieuwsgroep “Fiscaal Nieuws’ op LinkedIn. Dat gaat dus prima, maar het ‘sharen’ of de dialoog opzoeken is er nog niet bij. Men kijkt, ziet en bewondert?

Mijn aantal fiscale followers op Twitter is groeiende. Ik zie nog geen Tweets, maar ze zijn er wel! Ook krijg ik regelmatig berichten via LinkedIn van fiscalisten die willen weten of dit wel het moment is om over te stappen. Andere vragen zijn: Hoe is het gesteld is met de fiscale arbeidsmarkt? Hoe kan ik als zelfstandige starten en is dat wijs? Is mijn salaris wel marktconform? Ik beantwoord alle vragen en verwijs regelmatig naar mijn blog: www.fiscalio.nl. Het leuke is dat je via dit soort uitwisseling van informatie laat zien wie je bent en wat je kan. Er ontstaat zo een zekere band of in ieder geval een beeld van wat ik als consultant voor iemand kan betekenen. En dat werkt perfect. Ook commercieel gezien.

LinkedIn en Twitter zijn toch de twee populairste social media op het moment. Via Skype ontvang ik eigenlijk alleen maar oneerbare voorstellen. Op Facebook ben ik wel wat fiscalisten tegengekomen, maar die zijn of lang op vakantie of zeer passieve leden.

Het is leuk om te zien dat de fiscalist, de accountant volgt; er zijn al redelijk wat zeer actief twitterende accountants, maar fiscalisten kende ik nog niet. Er daar lijkt verandering in te komen. En nu maar de lering trekken dat het commercieel gezien interessante media zijn. Maar wees voorzichtig! Het gaat nog altijd om het opbouwen van een zekere relatie, niet om het verkopen van een (fiscaal) advies.

Ook verschenen op http://deloitte.hyves.nl.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën