Twee verdachten in fraudeonderzoek naar omzetbelasting in bewaringDe FIOD heeft woensdag 9 juni 2010 in Den Haag twee verdachten aangehouden die worden verdacht van fraude met omzetbelasting, valsheid in geschrifte en witwassen. De verdachten zijn vandaag door de rechter-commissaris in Den Haag voor veertien dagen in bewaring gesteld. Het strafrechtelijk onderzoek vindt plaats onder leiding van het Functioneel Parket.

De verdachten, twee vrouwen van 46 en 55 jaar, hebben voor vijf bedrijven vermoedelijk onjuiste aangiften omzetbelasting gedaan. De verdenking is dat ze dit hebben gedaan door gebruik te maken van valse facturen. De 55-jarige vrouw is de eigenaresse van deze vijf bedrijven en de 46-jarige vrouw is de boekhoudster. Het vermoeden is dat een aantal van de vijf bedrijven uitsluitend is opgericht om te kunnen frauderen met onjuiste aangiften omzetbelasting. Vermoedelijk is er ongeveer €650.000 euro onterecht uitgekeerd aan de twee vrouwen.

De FIOD heeft doorzoekingen verricht in twee woonhuizen en in een bedrijfspand van de verdachten in Den Haag. Bij de doorzoeking zijn computers en administratie in beslag genomen, waaronder blanco facturen voor verschillende bedrijven. Er is tevens beslag gelegd op twee woningen, een auto, elf bankrekeningen en 10.000 euro aan contanten. Bron: OM.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën