Topwerkgevers spotten met je mobielWat gebeurt er nou eigenlijk achter de voordeur van dat grote glazen hoofdkantoor aan de overkant? Vanaf vandaag is het antwoord simpel te achterhalen: richt je mobieltje op het gebouw en je weet het. Companyspot.nl – een nieuwe website opgericht door twee Groninger studenten – lanceert namelijk de Companyspot Layar, een mobiele applicatie waarmee studenten, starters en Young Professionals eenvoudig interessante werkgevers in hun omgeving kunnen traceren.

Enkele jaren geleden leek het nog toekomstmuziek: langs een rij kantoorpanden lopen en direct informatie op je mobiele telefoon ontvangen over bedrijven die daar gehuisvest zijn, wat ze doen en hoeveel mensen er werken. De Companyspot Layar maakt dat nu mogelijk door al deze informatie bovenop het camerabeeld van de telefoon te leggen. Kijkend door het oog van de camera zie je niet alleen de werkelijke omgeving, maar ook de dichtstbijzijnde werkgevers. Als je meer wilt weten kun je direct het volledige bedrijfsprofiel bekijken op de bijbehorende website of een recruiter bellen of mailen.

Companyspot.nl werd opgericht door Jelmer Wind (26) en Koen Droste (25). De jonge ondernemers willen hun generatiegenoten helpen om beter inzicht te krijgen in wat werkgevers nou eigenlijk te bieden hebben. In de bedrijfsprofielen op de snel groeiende website kunnen Young Professionals in een handomdraai vinden wat zij belangrijk vinden: informatie over traineeships, de bedrijfscultuur, salarisindicaties en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Volgens Droste biedt de Companyspot Layar een leuke mogelijkheid om meer te weten te komen over werkgevers: “Je kunt niet alleen meer te weten komen over werkgevers die je al kende, maar je ontdekt ook nieuwe interessante werkgevers in jouw stad. Misschien zit dat ene topbedrijf wel bij jou om de hoek!”. De jonge ondernemers werken alweer hard aan de verdere ontwikkeling van hun Layar. “Binnenkort zal het ook mogelijk worden om direct beter kennis te maken met bedrijven door een videopresentatie op je mobiel te kijken”, aldus Wind.
De Layar applicatie is te downloaden voor de iPhone 3GS in de App Store en voor de T-Mobile G1, HTC Magic, HTC Hero en andere Android telefoons in de Android Market.

Meer informatie: www.companyspot.nl.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën