Teruggaaf Nederlandse btw soms alleen mogelijk met papieren verzoekBuitenlandse afnemers uit sommige landen kunnen de teruggave van Nederlandse btw alleen op papier aanvragen. Het gaat om bedrijven in België, Bulgarije, Cyprus, Griekenland, Hongarije en Zweden.

Met deze landen heeft Nederland specifieke afspraken gemaakt omdat de portalsites van deze landen een digitaal teruggaafverzoek blokkeren en niet naar de Nederland doorsturen.

Het komt voor dat bedrijven Nederlandse btw aan buitenlandse ondernemers in rekening brengen. Als deze buitenlandse afnemers in andere EU-lidstaten zijn gevestigd en gebruik willen maken van het soepele Nederlandse beleid om btw terug te geven over ‘oudere’ periodes dan de in de Teruggaafrichtlijn voorgeschreven periode, kunnen zij dat aanvragen. Normaal gesproken moet dat via een elektronisch systeem, maar vanuit de genoemde landen moeten zij verzoeken op de oude manier (op papier) indienen.

Ondernemers die vanuit de andere EU-lidstaten Nederlandse btw willen terugvragen moeten dit via de lokale portalsite van hun eigen belastingdienst doen. Als dit niet lukt, moeten zij daarvoor met hun eigen belastingdienst contact opnemen.

Bron: Belastingdienst.nl

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën