Systemen Belastingdienst werken goedDe afgelopen week heeft de Belastingdienst de problemen rondom DigiNotar aangepakt. Alle systemen werken goed en u kunt weer alles doen. U leest hier de actuele stand van zaken.

Particulieren

Als u als particulier aangifte doet, een toeslag aanvraagt of een andere transactie wilt doen, is dat weer mogelijk zoals altijd. Ook kunt u weer van alle DigiD-mogelijkheden gebruik maken.

Douane

Bij de Douane doen zich geen DigiNotarproblemen voor. Er wordt gebruik gemaakt van een andere technologie.

Ondernemers en intermediairs

De meeste ondernemers en hun intermediairs maken gebruik van het zogenoemde BAPI- kanaal. Dit kanaal maakt gebruik van certificaten die in het verleden door DigiNotar op maat gemaakt zijn voor de Belastingdienst. Het vervangen van deze certificaten zal enige tijd in beslag nemen. In overleg met de betrokken partijen – softwareleveranciers, fiscale intermediairs, VNO-NCW en de Belastingdienst – is vastgesteld dat de continuïteit van het netwerk geborgd is. Het besluit van de OPTA om de registratie van DigiNotar te beëindigen, heeft geen betrekking op de BAPI-certificaten en geen gevolgen daarvoor.

Aangifte doen via het beveiligde gedeelte van de website voor ondernemers is niet geraakt door de DigiNotar-problematiek.

Het beveiligingscertificaat voor het kanaal voor de grote berichten, dat onder meer gebruikt wordt voor grote loonaangiftestromen, is inmiddels vervangen.

Dit betekent dat u al uw transacties met de Belastingdienst zoals altijd kunt doen. Bron: Belastingdienst.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën