Studenten lopen serieus geld mis – BelastingaangifteIk las vandaag een artikel waar ik geld in zie. Studenten met een bijbaan laten veel geld liggen (bij de Belastingdienst), waar ze wel recht op hebben. Doodzonde natuurlijk. Nu kun je je afvragen wiens schuld dat is? Is de ‘jeugd’ gemakzuchtig of vindt de Belastingdienst dit wel prachtig en ontbreekt het hen aan goede, gerichte informatie? Het gaat maar liefst om tussen de vijftig en tachtig euro! Per student zo’n 300,– euro.
De studenten doen zichzelf tekort, doordat ze geen belastingaangifte doen of vergeten aftrekposten op te voeren, heet dat dan. Hierdoor krijgen ze minder geld terug van de Belastingdienst dan waar ze eigenlijk recht op hebben. De studenten die wel aangifte doen, zouden daarnaast maar matig op de hoogte zijn van aftrekposten die ze kunnen opvoeren om de loonbelasting over het deel van hun loon dat niet belastingvrij is zo laag mogelijk te houden.

Kijk, een schitterend instapmoment voor de ondernemende Fiscalist. Ondernemen met die hap. Website in de lucht, duidelijke info voor de student en je hebt contact met een potentiele, nieuwe opdrachtgeverskring (ervan uitgaande dat er velen ooit zelfstandig zullen gaan). Jij helpt ze nu en in de nabije toekomst denken ze aan jou. Prachtig toch?

Reacties

1 reactie to “Studenten lopen serieus geld mis – Belastingaangifte”
 1. Hans says:

  Er is volop gratis informatie op het internet te verkrijgen.
  Ik kan de mensen aanraden om zich aan te melden bij belasting tips en truc’s van het juristenbureau.
  Bovendien staat daar alles over regelingen,vergoedingen en toeslagen die gelden in jouw gemeente.
  Ik heb er mijn voordeel al mee gedaan, en heb al honderden Euro;s bespaard.
  Ze zijn op hyves te vinden op http://jb-nld.hyves.nl/ .

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën