Starter fiscaal? De mogelijkheden op de arbeidsmarkt groeien!Ben je junior fiscalist en zit je niet meer lekker op je plek, dan is dit het moment om je te oriënteren.  Het aantal vacatures voor junioren trekt landelijk aan en ik zie zelfs weer interesse in kandidaten die nog geen relevante ervaring hebben.  En dat is natuurlijk mooi nieuws!

WO versus HBO
Ik merk wel dat er een grote voorkeur is voor kandidaten die een WO studie (FR/FE) hebben afgerond. De HBO wordt minder gevraagd dan een paar jaar geleden. Ik denk dat het onder meer te maken heeft dat binnen de accountancy de focus steeds meer op de advieskant komt te liggen. En dacht de markt WO-er meer geschikt voor.

Waar moet je op letten?
Zorg er wel voor dat je nieuwe werkgever, voldoende begeleiding kan waarmaken. Veelal vertrekken junioren juist om een gebrek aan. Het is natuurlijk zonde als je overstapt naar een soortgelijke situatie.

Vooral de grote kantoren neigen steeds meer naar een specialisatie. Je moet je afvragen of je dat wel wil aan het begin van je carrière.

Overstappen doe je voor de mogelijkheden en minder voor de arbeidsvoorwaarden
Alhoewel het aantal vacatures voor junioren stijgt, zijn de (salaris)aanbiedingen nog altijd niet geweldig. Ook wordt je veelal een contact voor bepaalde tijd aangeboden. Zo is de arbeidsmarkt momenteel nu eenmaal. Maar, wil je een kwalitatieve stap maken, dan groeien de mogelijkheden aanzienlijk. Overigens zijn de aanbiedingen zeker wel marktconform en wordt er zoveel mogelijk gezocht naar een arbeidsvoorwaardenpakketsamenstelling die je huidige situatie zo goed mogelijk benadert.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Of kies uit nieuws categorieën