Startende fiscalisten die binnen een jaar overstappenStartende fiscalisten
Al jaren hebben wij contact en gesprekken met startende fiscalisten en zo ook met fiscalisten die rond een jaar ervaring hebben bij een accountants- en belastingadvieskantoor, na hun studie. En zoals ook wij ooit zijn begonnen, herken je direct het ‘probleem’. Je eerste werkgever kiest jou en de volgende werkgever kies jij. Heel treffend en veel voorkomend.

Het is jammer dat fiscalisten tijdens de studie alleen bekend raken met de grote kantoren. Ik merk dat de kandidaten een blinde vlek hebben als het gaat om ‘werken’ bij kleinere kantoren. Opmerkingen als ‘de vaktechnische kwaliteit zal daar wel minder zijn’ of ‘de opleidingsmogelijkheden zijn daar vast kleiner’ zijn schering en inslag.

Waar het vaak mis gaat is de toegezegde begeleiding bij de grotere kantoren. Tijdens de selectiegesprekken lijkt dit geen probleem, maar de praktijk wijst vaak anders uit. Dit door tijdsdruk en onderbezetting. Maar ook het feit dat de functies bij grotere kantoren steeds vaker worden ‘afgeslankt’ qua inhoudt, valt starters tegen. Je moet in basis wel commercieel zijn, maar je mag hier feitelijk alleen wat mee doen als je manager of senior manager bent.

Het is zonde dat de opleidingsinstituten hier niet wat mee doen. Dat men zorgt dat de ‘blik’ tijdens de studie fiscaal recht of fiscale economie niet ruimer wordt gemaakt.
Martijn Betgem, Recruiter Tax, www.groep88.nl

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën