Sportvereniging dupe van einde kantineregelingBeschikt uw sportvereniging over een eigen kantine en blijft de omzet op jaarbasis beneden de € 68.000, dan kunt u alleen nog dit jaar profiteren van de kantineregeling. Deze houdt in dat als de omzet van het aantal verkochte consumpties onder dit bedrag blijft, uw organisatie hierover geen BTW hoeft te betalen. Dat gaat vanaf 2014 veranderen en zou financieel wel eens nadelig voor uw organisatie kunnen uitpakken.

In het bericht ‘BTW-vrijstelling sportverenigingen verhoogd’ op Bestuur Rendement las u al eerder dat de huidige kantineregeling voor sportverenigingen verdwijnt. Door deze maatregel is uw sportvereniging dus vanaf 1 januari 2014 verplicht om BTW af te dragen over de verkochte consumpties in de kantine. Dat blijkt uit vragen van de Tweede Kamer over de Fiscale Verzamelwet 2013 aan staatssecretaris Weekers van Financiën.

Vrijstelling fondsenwervende activiteiten naar € 50.000 per jaar

Hoewel in het wetsvoorstel ook de vrijstellingsgrens voor fondsenwervende activiteiten van sportverenigingen wordt verhoogd van € 13.765 naar € 50.000 per jaar, moet uw vereniging vanaf 2014 niet alleen de inkomsten uit sponsoring, maar dus ook de kantineopbrengsten tot de fondsenwervende activiteiten gaan rekenen. Bij veel verenigingen zullen die inkomsten jaarlijks net boven de vrijstellingsgrens uitkomen, waardoor deze vervalt en uw vereniging met extra kosten te maken krijgt.

Bron: Rendement Uitgeverij

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën