Slechte verhalen blijven je achtervolgen!Ik had vandaag een gesprek met een accountant uit de regio Friesland. Tijdens zo’n gesprek nemen we alles door van inhoud van de huidige functie, omgeving, arbeidsvoorwaarden en uiteindelijk ook welke kantoren passend en niet passend zijn.

Het valt me keer op keer weer op hoe negatieve verhalen van accountants- en belastingadvieskantoren blijven hangen in de markt. Zeker in bepaalde provincies waar het aantal kantoren kleiner is of men elkaar gewoon beter ‘kent’.

Natuurlijk is er over elk kantoor wel wat te zeggen in negatieve zin. Maar dat blijft dan meestal bij een subjectieve beleving. Tot dat je merkt dat je telkens dezelfde verhalen hoort.

Verhalen over verloop, onrust, verkeerde marktbenadering of een moeilijke vennoot blijven hangen en gaan van kandidaat naar kandidaat. Met het resultaat dat niemand bij kantoor X wil werken. Ongeacht kansen, salaris of andere zaken. En dit soort verhalen blijven gemakkelijk 2 jaar hangen.

Het is onze branche niet gemeengoed om na te denken wat de onbewuste gevolgen zijn als het gaat om arbeidsmarktcommunicatie. Zeker niet in een markt waarin ‘de kandidaat’ nu even niet belangrijk is. Kantoren, wordt toch wakker! Realiseer je welke achterstand je opbouwt als de arbeidsmarkt straks weer ‘normaal’ is. Dan hebben wij het als intermediair zwaar om iemand te enthousiastmeren voor kantoor X.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën