“Rocks” winnaar spaarsystemen onderzoekAls het je om de zegeltjes te doen is dan raden wij aan om Rocks te gaan sparen bij Texaco. Net als twee jaar geleden zijn de spaarsystemen van de zes grootste tankstations onder de loep genomen. Shell heeft de grootste vooruitgang geboekt.

De Vereniging Auto Van De Zaak (VAVDZ) heeft de spaarsystemen vergeleken van Esso, Total, Q8, Texaco, Shell en BP. Vergeleken met twee jaar geleden zijn de zegeltjes van Shell niet meer apart meegenomen. Deze zijn sinds 1 april 2012 niet meer verkrijgbaar. VAVDZ heeft de spaarsystemen gewaardeerd op het gebied van de “waarde per liter”, de “contante waarde”, de “besteedbaarheid in winkels” en het “aantal stations”. De uitkomst staat weergegeven in onderstaande tabel.

 

2012

Eindcijfer

Positie in 2010

1

Texaco Rocks

7,5

2

2

Shell Airmiles

7,3

7

3

BP Freebees 

7,3

3

4

Q8 Cadeaukaart

7,0

1

5

Total Powerpoints

6,5

4

6

Esso extras

6,3

6

bron: VAVDZ

De Texaco Rocks scoren net als twee jaar geleden goed. Texaco is dan ook de winnaar van deze vergelijking. Wat verder opvalt, is dat vooral Shell stappen gemaakt heeft door de waarde van de Airmiles per liter te verdubbelen. Jammer dat de Airmiles niet contant te maken zijn. Q8 is vooral gedaald omdat er te weinig gewerkt is aan de besteedbaarheid van de punten. Verder is het aantal stations blijvend laag en dit is dit jaar expliciet in de

waardering meegenomen. Tot slot raden wij Esso aan om het systeem eens goed onder de loep te nemen. Vergeleken met de concurrentie waarderen wij dit loyaliteitsysteem het minst. Het onderzoek is leesbaar en downloadable op de website van Vereniging Auto van de Zaak.

Bron: Vereniging Auto Van De Zaak

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën