RittenregistratieEen rittenregistratie
Wanneer je in loondienst bent en een auto van de zaak hebt kun je gebruik maken van de regeling privégebruik auto van de werkgever. Wanneer je hier gebruik van maakt dient je werkgever een bepaald bedrag bij je loon te tellen zodat je dan gebruik kunt maken van een voordeel hebt in privégebruik. Het bedrag wat dan bij je loon wordt geteld is de welbekende bijtelling. Dit is gemiddeld gezien 25% van de catalogusprijs van een auto. De bijtelling wordt verminderd als je werkgever een vergoeding betaald voor het privégebruik van een auto. In dat geval wordt je bijtelling verminderd met die vergoeding.

Afbeelding glas

Bijhouden rittenregistratie
Wanneer je in een kalenderjaar niet meer dan 500 privékilometers rijdt en je dit daarnaast ook nog eens netjes kunt bewijzen met een kloppende kilometerregistratie, dan hoeft je werkgever niets bij je loon te tellen. De kilometers die je rijdt voor je woon-werkverkeer zijn zakelijke kilometers, onder bepaalde voorwaarden zijn ook andere gereden kilometers te zien als zakelijke kilometers.

De rittenregistratie is erg belangrijk bij de bewijsvoering dat je niet meer dan 500 kilometers op jaarbasis privé gereden hebt. In een rittenregistratie dien je de volgende zaken op orde te hebben:
• Datum per gereden rit
• De beginstand en de eindstand van een kilometerteller
• Het aankomstadres en vertrekadres. Dit geldt ook wanneer je naar een afspraak rijdt.
• Wanneer je niet de meest gebruikelijke route hebt genomen dien je deze ook te vermelden
• Vermeld altijd of de gemaakte rit zakelijk of privé is gereden

Automatische systemen
Tegenwoordig heb je diverse geautomatiseerde kilometerregistratiesystemen die de kilometerregistratie uit handen kunnen nemen. Dit kan erg handig zijn, zeker als je vaak rijdt met de auto en geen tijd hebt om al de voorgaande punten vast te leggen. Zeker wanneer je hier niet consequent mee omspringt is het aan te raden gebruik te maken van een kilometerregistratiesysteem.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Of kies uit nieuws categorieën