Rijksoverheid klaar voor elektronische rekeningenBedrijven kunnen voortaan hun rekeningen elektronisch indienen bij de Rijksdienst. Alle 78 Rijksoverheidsorganisaties zijn klaar om over te gaan op e-factureren.

De hele Rijksoverheid is nu verplicht elektronische facturen te ontvangen via Digipoort, het elektronisch postkantoor van de overheid. Digipoort zorgt dat de e-facturen van bedrijven en andere overheden bij de juiste organisatie terechtkomen.

“Elektronisch factureren is sneller, makkelijker en dus goedkoper,” zegt minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I). “Dat is niet alleen goed voor de belastingbetaler, maar ook gemakkelijker voor ondernemers”.

Het elektronisch factureren past in de ambitie van het kabinet om de overheid efficiënter te maken en bedrijven meer ruimte te geven om te ondernemen. E-factureren levert tijdwinst op, en bespaart op verwerkings- en verzendkosten. Bovendien is e-factureren duurzamer dan het versturen van rekeningen op papier.

Bedrijven die e-facturen willen gaan sturen aan de overheid, kunnen op de website van Logius een aansluitkit downloaden. Logius, de dienst digitale overheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, is de beheerder van Digipoort.

E-factureren is een project van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Minister Verhagen wil dat in 2018 alle overheden, bijvoorbeeld de provincies en gemeenten, klaar zijn om elektronische facturen te ontvangen.


Reacties

1 reactie to “Rijksoverheid klaar voor elektronische rekeningen”
  1. Stichting Waarborg E-factureren says:

    De Stichting Waarborg E-factureren heeft de Checklist E-factureren ontwikkeld. Daarmee bevordert ze het duurzame gebruik van e-factureren in Nederland. En ondersteund ze de overheid bij het halen van haar e-factureren doelstelling. De Checklist E-factureren is bedoelt voor organisaties van groot tot klein, in het bedrijfsleven en in de publieke sector. De Checklist E-factureren is gratis en is zelf online samen te stellen.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën