Recente verdragsontwikkelingen uit eerste helft 2012Het ministerie van Financiën heeft op 6 augustus 2012 een nieuw periodiek overzicht van bestaande verdragen en lopende verdragsontwikkelingen op het gebied van directe belastingen gepubliceerd en nu naar de toestand per 1 juli 2012. Het overzicht betreft verdragen ter voorkoming van dubbele belasting op inkomen en vermogen (DTA), verdragen inzake heffing van lucht- en scheepvaartwinsten (L&S) en informatie-uitwisselingsovereenkomsten (TIEA).

DTA-verdragen
Over de DTA-verdragen zijn de volgende ontwikkelingen te melden: Duitsland (nieuw verdrag, ondertekening op 12 april 2012), India (ondertekening van de wijzigingsprotocol van het bestaande belastingverdrag in verband met de uitbreiding van de informatie-uitwisseling tussen India en Nederland voor alle belastingsoorten op 12 mei 2012).

TIEA-verdragen
Over de TIEA-verdragen zijn de volgende ontwikkelingen te melden: Dominica (inwerkingtreding per 1 maart 2012), Liberia (inwerkingtreding per 1 juni 2012), Samoa (inwerkingtreding per 2 maart 2012).

Gevorderde verdragsonderhandelingen per 1 juli 2012
Diverse verdragsonderhandelingen hebben geleid tot verdragen die door Nederland alleen of door beide verdragslanden zijn ondertekend, maar nog niet in werking zijn getreden. Het betreft verdragen met: België (wijzigingsprotocol DTA), Britse Maagdeneilanden (TIEA), Costa Rica (TIEA),  Grenada (TIEA), Qatar (L&S, luchtvaartwinsten), Seychellen (TIEA).

Bron: Ministerie van Financiën, www.rijksoverheid.nl.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën