Positie fiets binnen werkkostenregeling duidelijkMinister De Jager van Financiën heeft in een brief aan de Tweede Kamer de positie van de fiets binnen de werkkostenregeling verduidelijkt. Op 1 januari 2011 wordt deze nieuwe werkkostenregeling ingevoerd.

De werkgever kan tot een maximum van 1,4 procent van de totale fiscale loonsom, vergoedingen en verstrekkingen aanwijzen waarover geen belasting hoeft te worden betaald. De werkgever heeft hiermee dus extra ruimte gekregen om binnen het forfait zelf te bepalen of hij zaken onbelast wil vergoeden of verstrekken of niet.

Binnen de werkkostenregeling is er een beperkt aantal gerichte vrijstellingen. Deze gerichte vrijstellingen gaan niet ten koste van het forfait. De gerichte vrijstellingen zijn bedoeld voor de belangrijkste zakelijke kosten, met de bijbehorende normeringen en beperkingen. Een van de gerichte vrijstellingen betreft de vergoeding van 0,19 euro per zakelijke kilometer, waaronder woon-werkverkeer, die ook geldt voor reizen afgelegd met de fiets.

Tot en met 2013 kan de werkgever kiezen tussen de werkkostenregeling en de huidige regelingen. Dan wordt de werkkostenregeling geëvalueerd. De fiets wordt een van de punten om naar te kijken. De brief vind je hier.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën