ParTrust verdacht van faillisementsfraudeDe FIOD heeft onder leiding van het Functioneel Parket op 5 april de woonhuizen van de voormalige bestuurders van ParTrust en diverse kantooradressen doorzocht.

In 2009 hebben de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de curator aangifte gedaan van respectievelijk oplichting en faillissementsfraude tegen de bestuurders van ParTrust Beheer B.V. 

Ruim 240 beleggers legden tussen 2000 en 2008 gezamenlijk zo’n 28 miljoen euro in. Volgens de prospectussen die ParTrust uitgaf, zou het geld geïnvesteerd worden in werkkapitaal van ondernemingen en in investeringsprojecten in Guyana en Costa Rica. De beleggers werd gegarandeerd dat zij naast een hoog rendement hun inleg soms inclusief bonus aan het einde van de looptijd terug zouden krijgen. Het vermoeden is dat het geld anders is besteed dan beloofd. In 2009 werd ParTrust failliet verklaard.

Bij de doorzoekingen die op 5 april plaatsvonden is gezocht naar bewijsmiddelen voor oplichting en faillissementsfraude. Daarbij zijn administratie en computers in beslaggenomen.

De impact voor de beleggers is groot. Zij hebben spaargeld en pensioen ingelegd; de vraag is wat zij ervan zullen terugzien. Deze gedupeerden hoeven geen aangifte te doen tegen ParTrust. Dat heeft de curator reeds gedaan. Zij kunnen zich wel bij de curator melden met een vordering met het bedrag dat zij nog tegoed hebben van ParTrust. Bron: Rijksoverheid.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën