Oudpapierinzameling verenigingen niet zonder btwOver de inkomsten die een verenging binnenhaalt met het ophalen van oud papier, is de vereniging btw verschuldigd.
 Voetbalvereniging Olympia ’18 in Boxmeer krijgt mogelijk te maken met een belastingschuld. De Belastingdienst klopte bij de club aan, omdat zij btw wil zien over de inkomsten die de club heeft binnengehaald met het ophalen van oud papier.

Al 45 jaar zamelt Olympia ’18 oud papier in. Ze doen dat in opdracht van de gemeente en krijgen daar een aardige vergoeding voor. Die vergoeding wordt gebruikt voor de club.

Vijftigduizend euro
Volgens Olympia ’18-voorzitter Robert Philips gaat het om een bedrag van misschien wel vijftigduizend euro, berekend over de afgelopen vier jaar. ‘Voor ons is het een verkapte vorm van subsidie en verschillende verenigingen hebben daarmee te maken’, aldus Philips. De belastingdienst onderzoekt of de heffing door moet worden gezet. Philips: ‘We hebben nog wel goede hoop dat het misschien met een sisser afloopt, maar tot die tijd is het billen knijpen.’ Bron: Omroep Brabant.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën