OESO publiceert nieuwe Transfer Pricing richtlijnenDe OESO heeft een voorstel tot herziening van enkele belangrijke hoofdstukken van de richtlijnen voor verrekenprijzen voor multinationale ondernemingen gepubliceerd (transfer pricing).

De veranderingen volgen na twee ontwerpvoorstellen die zijn uitgebracht in 2006 en 2008. Aan de hand van deze ontwerpvoorstellen is een tweedaags overleg geweest eind 2008.

De nieuwe richtlijnen zouden de bestaande bepalingen vervangen met betrekking tot de vergelijkbaarheid en de winstmethoden, die dateren uit 1995.
Een belangrijke verandering is de hiërarchie van verrekenprijzen. In de bestaande richtlijnen zijn er twee categorieën van de OESO-erkende transfer pricing methoden: de traditionele winstverrekeningsmethoden en de transactionele winstmethoden. Transactionele winst methoden (de transactionele netto marge methode en de winst-split methode) worden beschouwd als laatste redmiddel en mogen uitsluitend gebruikt worden in de uitzonderlijke gevallen.

De OESO heeft voorgesteld om de einde te maken aan de uitzonderlijkheid waarbij een bepaalde methode kan worden toepast en een standaard te in te voeren, waarbij de gekozen methode de “meest geschikte methode om de omstandigheden van het geval zijn”.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën