Nog een stapje dichterbij de 130In een brief reageert Minister Schultz van Haegen dat zij mogelijkheden ziet om de maximumsnelheid op de A2 toch te verhogen naar 130 km/u. In reactie op de Kamervragen van VVD-lid Ton Elias geeft ze aan de mogelijkheden verder uit te werken.

”Ik verwacht dat op termijn – met uitzondering van de trajecten waar de veiligheid een verhoging van de maximum snelheid belemmert, zoals bijvoorbeeld bij Leidsche Rijn en Maastricht – op een groot deel van de A2 de maximumsnelheid naar 130 km kan worden verhoogd” aldus Minister Schultz van Haegen. Wel moet er worden gekeken naar de regelgeving rondom  natuur en milieu voordat de verhoging kan worden doorgevoerd. Zij gaat hiermee aan de slag met staatssecretaris Dijksma.

De reactie van de minister is in lijn met haar antwoord op de brief van de Vereniging. In deze brief heeft de Vereniging haar gevraagd om iets te doen aan de onduidelijkheid op de A2 en om de snelheid op de snelwegen in Nederland meer te harmoniseren. In haar reactie op deze brief geeft ze aan te gaan onderzoeken naar de mogelijkheden om de snelheid te verhogen en te harmoniseren in Nederland.

Als dank voor de inzet van Ton Elias stuurt de Vereniging hem het ‘A2 Erger Je Niet spel’.

Ook voorstander van de verhoging? Teken de petitie op www.trajectcontrolenee.nl

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën