Nieuwe samenwerkingen Accon avm met Belgische en Duitse adviseursAccon avm heeft samenwerkingsverbanden gesloten met het Duitse accountants- en advieskantoor Dornbach en het Belgische SBB. De twee organisaties zijn respectievelijk gespecialiseerd in de MKB-markt en de agrarische sector. Eerder sloot Accon avm al een samenwerkingsverband met de Belgische MKB-adviseurs van Bofidi.

De nieuwe samenwerkingen zijn in het leven geroepen om de steeds groter wordende groep van ondernemers die zaken doet over de grens beter te kunnen helpen. Peter Feijtel, bestuursvoorzitter van Accon avm: ‘Nederlandse ondernemers worden aangetrokken door het buitenland. Duitsland en België zijn populair door hun ligging. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer 40% van de ondernemers richting de Duitse markt beweegt bij een internationale expansie. Daarbij hebben klanten hulp nodig in verband met de soms afwijkende regelgeving op het gebied van accountancy- alsook belastingadvies. Vragen op die gebieden komen steeds vaker voor, vandaar onze keuze voor structurele samenwerking’.

Accon avm en Dornbach
Dornbach is een accountants- en adviesorganisatie, gespecialiseerd in de Duitse MKB-markt. Marius Wijers, bestuurslid bij Accon avm: ‘In België werken we voor deze sector samen met Bofidi. Toen we aankondigden dat deze samenwerking ging plaatsvinden, kregen we al snel vragen of we eenzelfde partner voor de Duitse markt gingen zoeken. Aangezien Dornbach perfect aansluit op onze bedrijfscultuur en manier van werken was de keuze snel gemaakt.’ Dornbach is met 18 kantoren door bijna heel Duitsland vertegenwoordigd. De samenwerking richt zich in eerste instantie op het grensgebied met Nederland.

Schaalvoordeel
Het Belgische SBB is gespecialiseerd in de agrarische markt. Door de afzetmarkt geheel of gedeeltelijk naar het buitenland te verplaatsen, hebben ondernemers direct met andere regelgeving te maken. Feijtel: ‘Om een concreet voorbeeld te noemen: aan de Belgische kant van de grens bestaat de mogelijkheid om voor de bepaling van de fiscale winst aan te sluiten bij een zogenaamde ‘barema’. Dit is een gemiddelde winst voor bepaalde teelten. De landbouwer die dat doet hoeft in principe geen boekhouding te voeren. Nederlandse ‘grensboeren’ die aan de Belgische kant van de grens een deel van hun bedrijf hebben, kunnen daar ook mee te maken krijgen. Zij moeten zich hier wel goed op voorbereiden.’

Persbericht Accon AVM.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Of kies uit nieuws categorieën