Nieuwe regels zorgverzekering extra lasten werkgeverVanaf 15 maart 2011 gaat de overheid actief controleren of mensen een zorgverzekering hebben. Iedereen die verplicht is om een zorgverzekering af te sluiten maar dat niet doet (onverzekerden), wordt opgespoord en ontvangt een aanmaning om een verzekering af te sluiten.

Het is de verantwoordelijkheid van mensen zelf om een zorgverzekering af te sluiten. In de praktijk zien we dat met name werknemers uit het buitenland vaak geen zorgverzekering afsluiten terwijl ze daar wel toe verplicht zijn. Hebt u werknemers die in het buitenland wonen, maar bij u in Nederland werkzaam zijn? Dan adviseren wij u vanuit uw zorgplicht als werkgever om hen te informeren over de nieuwe regels die vanaf 15 maart gelden.

Als werkgever hebt u er ook belang bij dat uw werknemers een zorgverzekering hebben. Eén van de nieuwe regels is namelijk dat wanneer ze ook na diverse aanmaningen geen zorgverzekering afsluiten, de werkgever de opdracht krijgt de verzekeringspremies af te dragen. Dat zijn voor u weer extra administratieve lasten. Bron: Flynth.

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën