Nieuwe Europese subsidie voor sociale innovatieBedrijven kunnen in 2011 en 2012 € 18.000 subsidie ontvangen voor sociale innovatie. De subsidie kan simpel en snel worden aangevraagd en afgerekend en is daardoor ook aantrekkelijk voor kleine en middelgrote ondernemingen zo meldt het Agentschap Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Inhuren externe adviseur
Werkgevers ontvangen de subsidie om een externe adviseur in te huren. De adviseur voert een project uit waarmee bedrijfsprocessen worden verbeterd of de duurzame inzetbaarheid vergroot. Procesverbetering is het binnen de arbeidsorganisatie(s) verbeteren, herschikken en innoveren van bedrijfsprocessen.

Duurzame inzetbaarheid
Duurzame inzetbaarheid ziet toe op het stimuleren van regionale en intersectorale arbeidsmobiliteit van werknemers, arbeidstijdenmanagement, het bevorderen van gezond, vitaal en veilig werken, of het bevorderen van zelfredzaamheid op de werkvloer. Door te innoveren op deze thema’s vergroten werkgevers de arbeidsproductiviteit van hun bedrijf.

Subsidiebudget
De subsidies kunnen worden aangevraagd van maandag 3 oktober 2011 tot en met maandag 31 december 2012. Het totale subsidiebudget is € 24 miljoen. De subsidie wordt gefinancierd uit het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Bron: Agentschap SZW

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën