Nieuwe baan fiscalist – arbeidsmarkt 2011 – 2e kwartaalEen nieuwe baan vinden als fiscalist of belastingadviseur blijft onverminderd lastig of soms onmogelijk. Vooral kandidaten met een hiaat of een ‘afwijking’  in het cv treffen vaak geen gehoor. Letterlijk, want het is zelfs soms teveel gevraagd om een reactie te mogen ontvangen. Ook al is deze negatief.

Kantoren wachten liever op de ‘glans cv’s’.  Kandidaten die niet zo’n cv hebben, moeten extra aan de bak om zichzelf te verkopen. Een  goede intermediair kan deze ‘verkoop’  aanscherpen en een kandidaat soms eerder aan tafel krijgen bij een opdrachtgever. Ook kandidaten die een carrièreswitch richting fiscaliteit nastreven komen van een koude kermis thuis.

Er zijn nog steeds vacatures, maar het vinden hiervan op internet wordt steeds lastiger. Hoe komt dat? Ze vallen steeds minder op door het kopieer en plak geweld van intermediairs. Volg je vacatures via bijvoorbeeld Twitter, dan kom je telkens dezelfde vacatures tegen. En dat weken lang. Maar ook geven kantoren nog weinig tot geen geld uit aan adverteren. Het is voor een werkzoekende dus extra lastig om zijn of haar weg te vinden naar het kantoor met vacatures. En ben je daar eindelijk, dan blijkt dat de vacature al lang is ingevuld of dat men ‘vergeten’  is deze van de website te verwijderen.

Het is spreken voor eigen parochie, maar een goede intermediair is nuttig, helemaal in deze keiharde arbeidsmarkt. Niet alleen zijn wij elke dag actief met het speuren naar vacatures en in kaart brengen, ook weten we wat de fiscale arbeidsmarkt vraagt. Hoe kan jij je beter positioneren? Hoe kunnen we je cv aanscherpen? Hoe forceren we in sommige gevallen een opening bij een kantoor. Werving & selectie is als nooit te voren; arbeiden!

Martijn Betgem,  recruiter fiscaal | Martijn@groep88.nl

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën