Niet ingaan op valse e-mails fiscusDe Belastingdienst waarschuwt u voor de valse e-mails die in omloop zijn. Criminelen proberen op deze manier u uw persoonlijke gegevens te ontfutselen en uw belastingteruggaaf te innen. Krijgt u zo’n e-mailbericht binnen ga daar dan niet verder op in, maar gooi het bericht direct weg.

De e-mails lijken in eerste instantie afkomstig te zijn van de Belastingdienst. In het e-mailbericht staat dat u een belastingteruggaaf kunt krijgen. In deze economische tijden is dat natuurlijk altijd mooi meegenomen. Er zit echter een addertje onder het gras. Om deze teruggaaf voor elkaar te krijgen moet u namelijk wel op een link klikken. U gaat dan naar een website waar u gevraagd wordt om uw Digid-code achter te laten. In werkelijkheid heeft u op dat moment geen contact met de fiscus, maar met de criminelen. Deze criminelen gebruiken uw persoonlijke gegevens om het geld van een eventuele teruggaaf – waarop u recht heeft – van de Belastingdienst terug te krijgen.

Persoonlijke gegevens achterlaten
Criminelen passen ditzelfde trucje toe bij banken. De laatste tijd zijn er dan ook regelmatig valse e-mails van banken. Hierin staat dat de bank een rekening heeft geblokkeerd en dat u deze blokkade weer kunt opheffen door het betalen van een bepaald bedrag. Daarnaast staat vaak vermeld dat de Belastingdienst binnenkort een bedrag van uw rekening zal afschrijven. Meestal moet u daarvoor nog wel wat persoonlijke gegevens achterlaten om dat voor elkaar te krijgen of juist te voorkomen. Reageer niet op dit soort e-mailberichten. De fiscus of uw bank zullen u namelijk nooit op die manier benaderen. Heeft u per ongeluk toch gereageerd op deze e-mails neem dan direct contact op met de Belastingdienst of uw bank.

Bron: Rendement Uitgeverij

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën