Nederlanders pensioenonbewustVan de Nederlanders werkzaam in loondienst is 72% volledig pensioenonbewust. Een stijging van 6% ten opzichte van 2009 toen dit nog 66% betrof. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Wijzer in geldzaken. De pensioenbranche slaat nu de handen ineen om hier gezamenlijk iets aan te doen en presenteert het Manifest Pensioenbewustzijn. Belangrijk onderdeel van het manifest is de Pensioen3daagse op 6, 7 en 8 oktober dit jaar. Tijdens deze drie dagen organiseren de gezamenlijke partijen een scala van activiteiten om de consument meer overzicht te bieden in zijn pensioensituatie. 

Manifest Pensioenbewustzijn
Het Manifest Pensioenbewustzijn, een initiatief van Wijzer in geldzaken, wordt ondersteund door Adfiz, AFM, Consumentenbond, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Nibud, Pensioenfederatie, Stichting Pensioenkijker.nl en het Verbond van Verzekeraars. Pensioenbewustzijn bestaat uit drie stappen: weten wat straks je pensioeninkomen wordt (overzicht), begrijpen wat dit voor jou betekent (inzicht) en zo nodig aanvullende maatregelen treffen (actie). De partijen willen zich gezamenlijk inspannen om het percentage volledig pensioenonbewuste Nederlanders eind 2011 terug te brengen tot 50%. In het manifest zijn onder andere gezamenlijke activiteiten, zoals de Pensioen3daagse en communicatieboodschappen afgesproken.

Focus op ‘overzicht’ in 2011 – Pensioen3daagse: 6, 7 en 8 oktober
Overzicht is de eerste stap op weg naar pensioenbewustzijn en daar ligt de focus in de activiteiten van de gezamenlijke partners voor 2011. Belangrijk is dat mensen weten wat ze later aan inkomen kunnen verwachten. Om het onderwerp ‘pensioen’ gezamenlijk onder de aandacht te brengen, organiseert platform Wijzer in geldzaken samen met de partijen voor het eerst de Pensioen3daagse op 6, 7 en 8 oktober 2011. Drie dagen lang zal een reeks van activiteiten plaatsvinden op de werkvloer, in het land en in de media. Bron: www.wijzeringeldzaken.nl

Laat je mening horen!

Laat een reactie achter.
mocht je een afbeelding wensen bij je reactie, klik dan hier gravatar!

Of kies uit nieuws categorieën